Este oficial si legal! In Marea Britanie a fost legalizata conceperea copiilor cu trei parinti. Mama, tatal si o alta persoana de sex feminin vor fi implicate in acest proces.

babies

Este prima tara din lume care legalizeaza procedura.

Tratamentul mai este denumit si transfer mitocondrial si a fost conceput pentru a ajuta familiile cu boli mitocondriale, conditie incurabila care se transmite urmasilor pe linie materna si care afecteaza aproximativ unul la 6.500 de nou-nascuti in intreaga lume.

Exista bineinteles si pareri contra referitoare la aceasta procedura: criticii se tem ca va duce la asa-numitii ‘copii programati genetic’ (‘designer babies’). Pot exista insa consecinte imposibil de anticipat.

Acum ca procedura a fost legalizata iar prima fecundare ar putea avea loc la toamna cel mai probabil anul viitor se va naste primul copil la a carui concepere au luat parte trei persoane.

Oare vor fi ridicate aceleasi probleme referitoare la custodie de catre a treia persoana ca si in cazul unui proces de nastere care implica o mama surogat? Conceperea copiilor cu trei parinti va reusi sa rezolve problema familiilor cu boli mitocondriale, fara sa apara vreun fel de complicatii? Daca procedura se va dovedi a fi una de succes cu siguranta ca va ajunge sa fie legalizata si de alte tari.

 

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Current month ye@r day *