De ce trebuie să bem și apă când bem cafeaua?

Dimineața și cafea. Ori amândouă ori niciuna.

Cafea cu lapte. Mă îndrept spre birou cu paharul în mână în timp ce îi declar la propriu dragostea. Mi-aduc aminte un prieten care întotdeauna comandă apă plată și cafea. Nu este singurul meu cunoscut. Asta mă face să mă întreb, din nou, și de data asta să mă documentez. Care este legatură în a bea cafeaua alături de un pahar de apă?

image

www.nutripedia.ro spune ”Atunci cand bei cafea sau ceai negru bea si cate o gura de apa dupa fiecare inghititura de cafea. Vei evita astfel deshidratarea produsa de cofeina sau teina. Plus ca vei simti mai bine gustul cafelei sau al ceaiului.”

zoso.ro spune că oamenii beau cafeaua cu apă pentru că are un gust oribil și oamenii simt nevoia să își clătească gura cu apă. Evident, e o părere de om care nu iubește cafeaua.

www.espressoman.ro, pe forum mai exact, utilizatorii spun ”O alta parere este ca fiind diuretica, cafeaua scoate apa din organism si de aici obiceiul, pe la casele mari, de a servi un pahar cu apa langa cafea.”, ”Apa de obicei se bea inainte de cafea, pentru a curata gura si a servi cafeaua fara eventuale gusturi precendente. Apa nu se bea dupa cafea pentru ca asta inseamna nu v-a placut cafeaua si vreti sa scapati cat mai repede de gustul ei.”.

Adevărul este că după ce am terminat paharul de cafea m-am simțit puțin deshidrată și am băut vreo două pahare de apă. Așa că voi adopta practica asta de azi înainte. Pare și puțin deosebită, la restaurant cel puțin, te salvează și dacă cafeaua are un gust mai puțin plăcut dar, cel mai important, te ajută să nu te deshidratezi.

XOXO,

coffee lover.

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Current month ye@r day *