Nu ai cum sa iubesti dentistii, poate doar daca sunt sexi, au simtul umorului si te vezi cu ei in afara cabinetului. Altfel, chiar si cei mai blanzi si cu mana usoara dintre ei iti provoaca frica.

la-stomatolog

Pe principiul “dentistul meu are o mana atat de usoara incat nici nu am simtit cand mi-a scos astazi doua milioane din portofel”, frica de dentist poate cunoaste doua ere / perioade in viata unui om: frica de durere si frica de costul lucrarii. De obicei, prima se manifesta in copilarie, cand problemele sunt mici si acoperite ca si costuri (daca e cazul) de parinti. Cea de-a doua, mult mai intensa, se manifesta cand stii ce inseamna sa muncesti pentru banii aia. Si ca ai fi putut sa iti iei o pereche de sandale cu ei :))

Frica de durere mi-am depasit-o pe la 20 de ani, cand aveam o durere de masea ce dura de trei zile, nu ma lasa sa dorm sau sa muncesc, nu ma lasa sa fiu om desi luasem calmante peste medie. M-am dus singura la un cabinet din cartier, am batut la usa si le-am zis cu o figura de om terminat de durere: “faceti-mi orice considerati de cuviinta si cu siguranta nu o sa fie mai rau decat ce am indurat zilele astea.” “Puteti sa folositi si un ciocan numai sa scap de durere” am adaugat in gand, facandu-mi curaj. Iar experienta mea a fost una total nedureroasa, chiar placuta, reusind sa ma imprietenesc cu doamna stomatolog. Inca mai merg la acel cabinet, chiar astazi am fost pentru a inlocui o plomba…

6 ani mai tarziu frica de durere s-a transformat in frica de costul lucrarii :)))
Dar trebuie facuta si asta. Si sa nu uitam de ingrijire profesionala pentru prevenirea problemelor!

sursa foto: oltelean.com

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Current month ye@r day *