O gluma plina de sarcasm referitoare la fostii iubiti spune asa: “uneori ma uit la fostul si ma intreb daca am fost cumva beata toata relatia, altfel nu se explica de ce am iesit cu tipul asta”. Ei bine, afirmatia asta rautacioasa ar putea fi adevarata, mai ales daca luam in considerare un studiu realizat de cercetatorii britanici de la Universitatea din Birmingham, care au declarat ca dragostea si consumul de alcool au efecte asemanatoare asupra creierului.

drunk in love

Acesti cercetatori britanici au comparat efectele ocitocinei cu efectele alcoolului iar asemanarile incredibile intre cei doi compusi i-au facut sa ajunga la concluzia de mai sus. ‘

Ocitocina, numita si ‘hormonul dragostei’, este produsa in corpul unei persoane atunci cand aceasta simte pasiune, afectiune si o legatura cu altcineva. Ea se manifesta de asemenea in timpul nasterii, ajutand astfel mama sa creeze legaturi cu bebelusul. Aceasta substanta ii face pe oameni fericiti, increzatori, generosi si relaxati, dar poarte provoca si inversul acestor stari: agresivitate, gelozie si aroganta.

Pentru a putea realiza studiul mentionat, cercetatorii britanici au achizitionat ‘hormonul dragostei’, adica ocitocina, de la farmacie, sub forma de spray nazal. (Apropo maine ma duc la farmacie :))

Se explica de ce atat un om indragostit cat si unul beat pierde din vedere instant defectele partenerului dar si ale celor din jur.

Drunk in love, no?

sursa foto: tumblr.com

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Current month ye@r day *