caju

Caju este un copac din familia Anacardiaceae, originar din Brazilia, membru al aceleiași familii din care face parte fisticul și fructul mango. Fructele acestuia sunt comestibile și se numesc alune caju, sau alune acaju. Am mancat caju cu ocazia unui pachet de bunatati primite de cineva din familie de la job cu ocazia sarbatorilor de iarna. Prima oara acum cativa ani. Si din cand in cand, cu aceeasi ocazie. Se afla intr-o punga cu un mix de alte alune. Niciodata nu m-am intrebat ce e, stiam doar ca imi place. De cateva ori l-am cautat prin Profi, in ultima perioada. Azi l-am gasit la Lidl cu 9,9 ron si l-am luat, convinsa ca e o gustare favorabila mie.

Apoi am cautat pe net motive pentru care este bine sa mananci caju. Si m-am convins ca am avut dreptate sa il aleg.

 
Se pare ca previne cancerul pentru ca ar contine proantocianide, o clasa de flavanoide care infometeaza tumorile si blocheaza divizarea celulelor canceroase. Consumand caju reduci riscul cancerului de colon. Continutul lor ridicat de cupru, fitochimicale si antioxidanti confera proprietati de lupta impotriva radicalilor liberi.

Iti ajuta sanatatea inimii pentru ca are un continut mai scazut de grasimi decat alte nuci si majoritatea sunt sub forma acidului oleic, grasimi mononesaturate care se gasesc si in uleiul de masline si care sunt foarte benefice pentru o inima sanatoasa.

Nucile caju ajuta la sanatatea parului si a pielii dar si la sanatatea oaselor. Este bun pentru nervi (hehe, prietenii stiu de ce) si ajuta la pierderea in greutate (that`s me), consumat cu moderatie, bineinteles. Si, sa nu uit, este gustos! 🙂

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Current month ye@r day *