Uneori, atunci cand ne este sete, inlocuim apa cu sucuri, iar acest lucru este gresit mai ales daca depasim 200 de ml de suc natural pe zi. De ce?

orange juice

“Fructele si legumele se mananca, nu se beau. Asta este regula. Mancandu-le, beneficiem si de fibrele alimentare, care au rol atat de bun, au un rol extrem de complex. Atat metabolic, incetinesc absorbtia hidratilor de carbon si nu se solicita pancreasul, fixeaza o parte din lipide in interiorul tubului digestiv, combat constipatia, previn cancerul de colon”, a declarat miercuri, in timpul unei conferinte de presa, prof. univ. dr. Maria Mota, presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

‘Nu trebuie sa ne hidratam cu fresh-uri, ne hidratam cu apa. Fresh-ul il putem consuma, e o mare placere, e foarte bun, in cantitati limitate, dar nu pentru hidratare. Cantitatea in cursul unei zile este de 100 — 200 de ml”, a adaugat prof. univ. dr. Maria Mota.

Recomandarile de mai sus au fost facute in prima zi a celei de a 41-a editii a Congresului National al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice. La aceasta conferinta stiintifica sunt prezenti peste 900 de specialisti din domeniu.

Acum stim ce bem vara asta. Un fresh de portocale si de restul … apa! 🙂

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Current month ye@r day *