Superstiții și tradiții de Sfântul Andrei!

În primul rând la mulți ani sărbătoriților! Să fiți sănătoși și voioși, pozitivi și frumoși! Restul vor veni de la sine!

Sfântul Andrei este este unul dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus şi este considerat de ortodocşi “Ocrotitorul României” sau “Patronul spiritual al românilor”- fiind cel care a adus si a promovat religia creştină şi învăţăturile lui Iisus în zona ţării noastre.

sf andrei

Să nu dai bani cu împrumut în ziua de Sfântul Andrei

Una dintre tradițiile acestei zile spune să nu dai bani cu împrumut. Serios acum, nu doar în această zi ar fi bine să nu dai, dacă luăm în considerare vremurile în care trăim.
Alte superstiții: să nu te piepteni (serios?), să nu torci (decât pe nas, adică somn), să nu faci curat în casă (contează pe mine aici, nu o să fac sigur) și să nu dai gunoiul afară (decât dacă trebuie să se ducă la muncă să aducă bani). :))

Sfântul Andrei 2013- Noaptea STRIGOILOR

Aici tradiția spune să mănânci usturoi (nu ar fi așa rău, neapărat, doar să nu ieși din casă) și să îți ungi tot corpul cu usturoi sau măcar ceva zone (frunte, piept, spate, încheieturi).
Sfatul meu: dacă alegi să păstrezi integral tradiția, ieși într-un club să le arăți și altora ce înseamnă să te contopești cu sărbătoarea.

Sfântul Andrei și ritualurile de dragoste

Dacă ești fată bătrână (ca și subsemnata) și îți și pasă de asta (nu ca și subsemnatei), te poți juca de-a aflatul sortitului în această seară.
Un mod ar fi turta cea sărată : se prepară o turtă din apă, făină și ceva mai multă sare și se consumă înainte de culcare. Fiindu-ți sete, în vis vei visa că bei apă. Dacă ea îți va fi adusă de un cavaler (nu băiat obișnuit), este foarte posibil ca el să îți fie sortitul.
Modul numărul doi ar fi cu tine dezbrăcată între două oglinzi, pe la miezul nopții. Destul de ciudată metodă și de infarct dacă dă cineva peste tine prin casă.
Altă metodă: o verighetă pusă într-un pahar cu apă neîncepută (probabil atunci desfăcută sticla). În verighetă ar trebui să îți apară chipul sortitului.

 

Acestea fiind spuse Sfânt Andrei fericit vă doresc! XOXO

inspirație pentru tradiții si foto: realitatea.net
Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Current month ye@r day *