Tres metros sobre el cielo – recomandare film

3mscCu cât iubirea te duce mai sus, cu atât impactul cu solul va fi mai puternic. Pentru că inevitabil, mai devreme sau mai târziu, fie că îți dorești sau fie că ești forțat de împrejurări, revii cu picioarele pe pământ.

Uneori ești previzibil cu îndrăgostitul, tocmai de teamă că vei suferi la un moment dat. Sau cel puțin, încerci să crezi că ești previzibil. Ești mândru că ai putut evita momentul, fiind atât de naiv încât să crezi că dragostea este un fenomen controlabil. Hmmm, uite-l pe tipul de acolo. O să mă îndrăgostesc de el. 1, 2, 3 și gata. Asta e maxim un atașament. O prietenie ceva mai strânsă care implică și dragoste fizică.

Îndrăgostitul înseamnă ceva mai mult. Preșul ăla care îți fuge de sub picioare. Sentimentele alea pe care nu le alegi, care te năvălesc când te aștepți mai puțin și de cele mai multe ori sunt provocate de o persoană la care nu te-ai aștepta sau pe care, inițial, o disprețuiești și o renegi cu idei cum ar fi ”e prea … pentru mine”, ”nu e genul meu”, ”nu ar merge într-un milion de ani”…

Nu eviți niciodată să te îndrăgostești pentru că îndrăgostitul nu este ceva ce alegi. E mai presus de tine, în majoritatea cazurilor. E predestinat. Orice altceva e cancan ieftin. Nu evităm să ne îndrăgostim, nu există precauții în astfel de situații, dragostea e prea intensă să fie previzibilă și controlabilă.

Cu cât te îndrăgostești la o vârstă mai fragedă cu atât șansele să o dai în bară cresc. Naivitatea, lipsa de experiență, frânturi de orgolii te pot face să crezi că poți pleca și reîntoarce oricând fără ca ceva să se schimbe. Că te poți juca cu dragostea. Că e mai ușor să întorci spatele, decât să ierți. Nu încetezi să iubești pe cineva pentru o greșeală pe care o face decât dacă iubești acea persoană cu creierul și nu cu inima. Creierul judecă, inima doar iubește. 

Tot ce am așternut aici mi-a fost inspirat și reconfirmat de către filmul ăsta, ”Tres metros sobre el cielo ”, film pe care vi-l recomand cu drag. Și da, filmul are două părți, cea de-a doua e ceva mai slabă, cel puțin mie așa mi s-a părut, și da, aștept ca producătorul să se decidă să creeze și partea a treia și, odată cu ea, un final fericit! Pentru toată lumea.

3msc2

Sursă foto: flickr.com
Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Current month ye@r day *